Zoete aardappelpuree

Wil je wat lekkers maken, maar niet de standaard gerechten? Wil je origineel zijn en wat aparts op tafel zetten? Dit is een bijgerecht die iedereen een keer moet hebben gegeten! Houdt u ook van de lekker zoete aardappels? Dan moet je ze eens proberen met dit recept: De zoete aardappel puree. In dit recept schittert de zoete aardappel. Het is een bijgerecht voor bij wat vlees of vis samen met een lekkere frisse salade. Dit recept komt van Jamie Oliver uit het televisieprogramma “Jamie in 30 minuten”. Het gerecht is bedoeld voor vier personen.

Benodigde ingrediƫnten:

Zoete aardappelpuree

  • 750gr zoete aardappelen
  • Twee limoenen
  • Een klein bosje fijngehakte verse koriander
  • Twee eetlepels mangochutney (de mangochutney kan worden vervangen door vijgenjam samen met een klein scheutje aceto balsimico)
  • Een eetlepel sojasaus
  • Een rood/oranje fijngehakt pepertje

Bereidingswijze:

Begin bij de zoete aardappel. Was deze goed, maar niet schillen. Haal de lelijke plekjes weg en snij ze in blokjes van drie bij drie cm. Doe de stukjes zoete aardappel in een magnetronbestendige schaal. Voeg hierbij een limoen die doormidden is gesneden aan toe. Doe over de schaal een dubbele laag magnetronfolie en zet de schaal 14 minuten in de magnetron op vol vermogen (ongeveer 750 watt).
Dan het mangochutneymengsel. Vermeng de koriander (maar houd wel een paar takjes achter voor de garnering), de sojasaus, mangochutney en het pepertje samen met het sap van een halve limoen.
Pak dan de schaal uit de magnetron (houd er rekening mee dat deze heet is), haal het folie eraf en knijp met een vleestang de twee halve limoenen uit die erin lagen. Het chutneymengsel mag dan worden samengevoegd bij de zoete aardappels. Nu moet alles doorelkaar gestampt worden met een stamper (dit kun je zo grof of fijn maken als je wilt). Dit kan je nog op smaak maken door er zout, peper of de laatste halve limoen bij te doen.

Serveertip:

Gebrokkelde geitenkaas eroverheen is ook erg lekker samen met een paar takjes koriander.

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *